Vätgas – kommer vätgasen ersätta oljan?

0

Kan vätgas vara framtidens energikälla och ersätta oljan? Vätgasdrivna bilar, kraftverk och bostäder kan erbjuda viss konkurrens till förnybara energikällor.

Medan väte finns nästan överallt är det vanligtvis bundna med andra element, som syre i H2O, där det måste separeras för att producera fritt väte. Den kommersiella separationsprocessen använder naturgas för att reagera med överhettad ånga för att tömma bort väteatomer som producerar vätebränsle, vilket också genererar koldioxid som hamnar i atmosfären.

Den norska oljejätten Equinor utforskar möjligheten att omvandla några av företagets stora naturgasreserver till väte som ett sätt att minska sina koldioxidutsläpp. Läs artikel från HoustonChronicle

Småskaliga vätegeneratorer med grafen

En småskalig ”vätegenerator” som använder ljus och en tvådimensionell grafenplattform för att öka produktionen av väte har utvecklats av forskare vid US Department of Energys (DOE) Argonne National Laboratory.

Share.

About Author

Nyheter inom klimat, miljö och hållbar utveckling: På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik.

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap