Skogsplantering med drönare

0

Trädplanteringsdrönare skjuter frömissiler för att återställa skogen. I Myanmar pågår ett stort projekt för att återställa kustnära mangrove skogar från luften. Med den här tekniken kan vi industriellt plantera stora mängder skog till ett betydligt lägre pris än traditionell skogsplantering.

De gör först en planering av skogsplanteringen innan de börjar plantera nya träd. Drönare flyger över ett område för att kartlägga, samla in data om topografin och marken – vilket kan kombineras med satellitdata och analyseras för att bestämma de bästa platserna att plantera varje frö.

Företaget som står bakom projektet är Biocarbon Engineering som använder drönare för att plantera träd och gräs vid övergivna gruvor i Australien och på platser i andra delar av världen. De arbetar med den ideella organisation WorldView Impact. Två operatörer som arbetar med 10 drönare kan teoretiskt plantera 400 000 träd på en dag.

Källa: Fastcompany

Drönare som planterar träd.Share.

About Author

Nyheter inom klimat, miljö och hållbar utveckling: På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik.

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share via
Copy link