Palmolja i skönhetsprodukter

0

Palmolja är en vanlig ingrediens i många kök, badrum & skönhetsprodukter. Många odlingsmetoder för palmolja gör livet svårt för orangutanger och den långsiktiga effekten är negativ för klimatet.

Palmolja är en vegetabilisk olja som härrör från oljepalmer. Den härstammar ursprungligen från väst-och sydvästra Afrika, men har med tiden framgångsrikt planterats i andra tropiska regioner som Indonesien och Malaysia. Palmoljeodlingar innebär storskalig avskogning, habitatförluster och att de frigörs betydande utsläpp av växthusgaser.

Det finns varumärken som tagit bort palmoljan. Men som konsument behöver man läsa ingredienser och välja palmoljefria produkter.

Läs mer i den här artikeln Palm oil in beauty products: The sustainable guide to navigating this tricky ingredient” som skrivits av Hillary Clinton och Chelsea Clinton

Share.

About Author

Nyheter inom klimat, miljö och hållbar utveckling: På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik.

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap