USA satsar på vatten och energisystem

0

National Alliance for Water Innovation

Amerikanskt initativ kring vatten och energisystem. Med innovationer som syftar till att förbättra avsaltnings teknik, jordbruks avrinning, vatten från industrin och grundvatten.

National Alliance for Water innovation, eller NAWI, grundades 2017 av tre laboratorium: Department of Energy National Labs-Lawrence Berkeley National Laboratory, Oak Ridge National Laboratory, och National Renewable Energy Laboratory och de vill etablera nästa DOE Energy innovation Hub.

Tillsammans med näringslivet och akademiska partners har NAWI bildat ett forskningskonsortium för att undersöka de kritiska tekniska hindren och forskningsbehoven för att radikalt sänka kostnaderna och energin för avsaltning. NAWI leds av Lawrence Berkeley National Laboratory och har sitt huvudkontor i Berkeley, Kalifornien.

Läs mer på https://www.nawihub.org

Share.

About Author

Nyheter inom klimat, miljö och hållbar utveckling: På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik.

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap