Biodiversity – vad menas med biologisk mångfald?

0

Vad är biodiversity?
Biodiversity är den engelska termen för biologisk mångfald. Biologisk mångfald mäter typiskt variation på olika nivåer som genetisk, art och ekosystem. Biologisk mångfald inom mat och jordbruk (BFA=Biodiversity for food and agriculture) är den del av den biologiska mångfalden som bidrar till jordbruk och livsmedels produktionen.

Från forskarvärlden kommer krav att man bör sätta biologisk mångfald i centrum för jordbruks-och energi politik i alla länder.

Grödors mångfald

Jack Harlan är en framstående vetenskapsman som skriver om grödors mångfald och han beskriver olika typer av vete, ris och korn som en genetisk tillgång.

Om framtidens mat och växters biologiska mångfald. Denna genetiska tillgång står mellan oss och katastrofisk svält i en omfattning vi inte kan föreställa oss.
Jonathan Drori uppmuntrar oss att rädda den biologiska mångfalden ett frö åt gången. Han påminner oss om att växter stöder mänskligt liv, och han delar visionen av Millennium Seed Bank, som har lagrat över 3 000 000 000 frön från viktiga växtarter.

Vad kan du göra för att öka den biologiska mångfalden?

  • Se till att din trädgård är optimerad för bin
  • Om du har skog låt en del träd stå kvar. Även om träden är döda är de hem åt insekter och fåglar
  • Om du har gräsmatta låt en del växa mer vilt och vara mer som en äng
  • Skapa bon åt djur – fågelholkar, fladdermusholkar, komposter
  • Minska dina egna utsläpp och föroreningar
  • Köp mer begagnade varor och reparera gamla saker innan du köper nya
  • Välj mat med omsorg – helst vegetariskt
Share.

About Author

Nyheter inom klimat, miljö och hållbar utveckling: På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik.

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share via
Copy link