Avfallshantering

0

Historiskt sett har människan alltid lämnat efter sig avfall och restprodukter, detta är ingen ny företeelse utan något som skett i alla tider men esklalerat från mitten av 1900-talet. Tidigare i mänsklighetens historia var dessa dock av sådan mängd och natur att de snabbt togs om hand av moder jord och därigenom inte blev något större problem.

Ökad tillväxt

Ekonomisk tillväxt började markant att öka med den industriella revolutionen i början på 1800-talet och påverkan på miljön började göra sig gällande. Genom bättre teknik, nya uppfinningar, ökad kunskap genom naturvetenskaperna blev det möjligt att öka tillväxten.

Vitvaror som kylskåp är en gigantisk miljöbov

En mycket stor miljöbov är kemikalier från vitvaruprodukter som kylskåp och luftkonditionering. Enligt Drawdown motsvarar dessa kemikalier hissnande utsläpp från 629 miljoner bilar.

Genom att öka återvinning i hushållen minskar utsläppen motsvarande 19,4 miljoner bilar.

Avfallshantering inom IT-branschen

Internationella IT tillverkare organiserar program för insamling och återvinning av farligt elektronik.

Intressanta techföretag inom det här segmentet:

  • Ekobalans Fenix: EkoBalans erbjuder lösningar för hållbar återvinning av näring från reningsverk, biogasproducenter och lantbruk med gödselöverskott
  • Tomologic: Har utvecklast en teknik som gör det möjligt att skära ut detaljer ur plåt och liknade material med minimalt spill och minskad åtgång.
  • Olika företag som kommer börja använda 3D printing teknik för att återvinna plaster och olika avfall
Share.

About Author

Nyheter inom klimat, miljö och hållbar utveckling: På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik.

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap