Zero-Carbon naturgas

0

Naturgas står för mer än 22 procent av världens el. Och även om det är renare än kol så är det fortfarande en massiv källa till koldioxidutsläpp. Men nu utvecklar forskarna Zero-Carbon naturgas.

En pilot kraftverk har byggts utanför Houston där man testar en teknik som kan göra ren energi från naturgas. Företaget bakom 50-megawatt projektet, Netpower, tror att det kan generera energi åtminstone lika billigt som standard naturgas-anläggningar och samtidigt fånga i huvudsak all koldioxid som frigörs i processen.

Den patenterade termodynamiska tekniken kallas Allam Cycle, vilket medför att NET Power kan generera lägre kostnad kraft från fossila bränslen än befintliga kraftverk samtidigt som de eliminerar alla luftutsläpp inklusive koldioxid.

Liknande naturgasanläggningar skulle kunna användas beroende på efterfrågan, och undvika de höga kapitalkostnaderna som finns för kärnkraft,

NET Power är ett tekniksamarbete mellan teknikutveckling företaget 8 Rivers Capital, Exelon Generation och energi byggfirma CB&I.

Share.

About Author

På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik. Vi skriver om de bästa nyheterna inom klimat, miljö och hållbar utveckling

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share via
0 Shares