Tyska forskare varnar för ”ekologiskt Armageddon” – 3/4 av flygande insekter i Tyskland har försvunnit

0

Tyska forskare varnar för ”ekologiskt Armageddon” – 3/4 av flygande insekter i Tyskland har försvunnit

Enligt en artikel i Guardian varnar tyska forskare för ett ”ekologiska Armageddon” Den tyska studien har uppmärksammat att tre fjärdedelar av de flygande insekterna i 63 naturreservat över hela Tyskland har försvunnit under de senaste 25 åren.

Bi som är på en blommaForskningen kring minskingen i biomassan har chockat forskarsamhället eftersom resultatet av studien får allvarliga konsekvenser för allt liv på jorden. Insekter är en viktig del av livet på jorden både som pollen spridare och byte för andra vilda djur och det är känt sedan tidigare att vissa arter som fjärilar minskat. Oavsett var man är på jorden är insekter en otroligt viktig del av ekosystemet.

Datan i studien samlades in från naturreservat över hela Tyskland men har konsekvenser för alla jordbrukslandskap enligt forskarna.

Den nya studien pekar inte finger kring någon orsak kring nedgången, men tidigare forskning kring minskningen av bin brukar skriva om människans användning av pesticider och fungicider samt kliamtförändringar som sannolika faktorer.

– Det faktum att antalet flygande insekter minskar i sådan hög takt över ett så stort område är en alarmerande upptäckt, säger Hans de Kroon, vid Radboud University i Nederländerna till tidningen Guardian och han ledde den nya forskningen. Studien har publicerats i PlosOne.

Share.

About Author

På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik. Vi skriver om de bästa nyheterna inom klimat, miljö och hållbar utveckling

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share via