Solkraftsapplikation från MIT visar solkarta och möjligheter med solkraft

0

Forskare vid MIT har släppt en solkraftsapplikation från som visar möjligheterna med solkraft i Cambridge, Massachusetts. Applikationen visar kostnaden för att installera solcellspaneler, möjligheter för solenergiproduktion och hur lång tid det kommer att ta innan solpanelerna har burit sina egna kostnader.

I USA kan användarna skriva in sin adress och få svar på hur mycket pengar de skulle spara på sin elräkning per år. Kartan är byggd av MIT Sustainable Design Lab och Modern Development Studio.

MIT skapade en topografisk karta över staden baserad på nästan en miljon datapunkter som samlats in av flygflygningar använder som innehåller 17 000 hustak.

Lösningen bygger på Googles satellit bilder och en teknik som kallas Light Detection and Ranging (LIDAR) som mäter avståndet till ett objekt genom att studsa en laserstråle från den. Dessa data gör det möjligt inte bara för forskarna att beakta takformer (platta, vinklade), men även den utsträckning i vilken närliggande träd och byggnader blockerar eller reflekterar solljus.

Programmerarna lyckades att kombinera dessa data för att skapa en 3D model av staden och hur mycket solenergi som kan utvinnas på varje tak. På varje tak visar verktyget ett spektrum av färgkodade prickar som anger lämplighet för solenergi per 25 kvadratmeter.
Besök webbplats

 

Share.

About Author

Nyheter inom klimat, miljö och hållbar utveckling: På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik.

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share via
Copy link