Solenergin och de politiska besluten

0

Solenergin påverkas av de politiska besluten. Internationellt har solcellsforskningen ökat kraftigt mycket till följd av ökade kostnader för fossila bränslen och oro för bränsleleveranser till följd av oroligheterna i Mellanöstern. Men solenergi är inte en billig utan ska ses som en långsiktig investering och man vill ha en bra återbetalningstid på den initiala investeringen och i många länder har regeringar infört bidrag för installation av solenergi.

Men vad händer i Sverige och vilka politiska beslut har fattas för solenergin?
Att anlägga solceller är dyrt därför solcellsbidrag och intresset är stort bland bostadsrättsföreningarna. Enligt nyheterna så är solcellsbidragen slut för miljöstöd i Stockholm vilket är märkligt eftersom intresset på solenergi är högst i just Stockholm och Göteborg.

Även supermiljöpremien för miljöbilar är slut och man kan se hur färre personer i Sverige använder elbilar än om man jämför med tex Norge som har valt att subventionera elbilar.

I Storbritannien är det möjligt att få inhemsk solenergi installerade och monterade utan kostnad, delvis beroende på den ökade statliga bidrag och beroende på att energibolagen betalar dig en fast avgift varje år för att få ut oanvänd el i stamnätet.

 

 

Share.

About Author

På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik. Vi skriver om de bästa nyheterna inom klimat, miljö och hållbar utveckling

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share via