Mörk framtid för mänskligheten – större risk än klimatförändringarna

0

En treårig studie som fått stöd av FN från den mellanstatliga vetenskaps-politiska plattformen On Biodiversity and Ecosystem Services förutspår mörka konsekvenser för mänsklighetens framtid.

Förlusten av biologiska arter, ekosystem och genetisk mångfald är ett globalt och generationshot mot människans framtid. Att skydda naturen kommer att vara den avgörande utmaningen under årtionden framöver. Politik, insatser och åtgärder – på alla nivåer – kommer endast alyckas om de grundas på bästa möjliga kunskap och bevis. Detta är vad IPBES global Assessment vill uppnå.

Naturen är i fritt fall och planetens system är så ansträngda att vi står inför massdöd av utbredda arter och massiv mänsklig migration om inte brådskande åtgärder vidtas. Det är varningen som mer än 500 experter från 50 länder förbereder sig för att ge och varningen är skarp. Studien som kommer vara mer än 8000 sidor lång kommer publiceras i maj 2019.

Delar som troligtvis kommer ha fokus i studien:

Rapporten kommer att överlämnas till globala världsledare från 130 länder på UNESCOS huvudkontor i Paris.

Rapporten kommer inte bara hjälpa politiker, företag och allmänheten att bli mer medvetna om de trender som formar livet på jorden – utan vi kommer också veta hur vi bättre kan skydda naturen.

Mer information: www.ipbes.net

Share.

About Author

Nyheter inom klimat, miljö och hållbar utveckling: På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik.

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share via
Copy link