Lösning på plastföroreningar i havet använder havsströmmarna

0

 

 

Miljontals ton plast finns i världshaven och mycket av dessa är svåra att samla in eftersom de är nedbrutna. Plast koncentrat finns främst samlade i fem roterande strömmar, kallade gyres (Maximenko et al., 2012). I dessa gyres finns i genomsnitt sex gånger mer plast än djurplankton i torrvikt (Moore et al., 2001).

Det är naturligtvis nödvändigt att förhindra att mer plast förorenar haven . Men detta kommer inte att vara en lösning för de plaster som redan fångade i havsströmmarna. The Ocean Cleanup arbetar för att utveckla världens första möjlig metod att med en havsdammsugare rengöra havet av plast, med hjälp av havsströmmarna. Förebyggande åtgärder är en viktig del av att stoppa föroreningar plast, men kommer att kräva radikala förändringar i alla nivåer i samhället. The Ocean Cleanup syftar till att hjälpa till med detta arbete genom att betona dess betydelse, och genom att öka medvetenheten om problemet.
Det ambitiösa projektet hade i oktober 2014 samlat in 2 154 282 dollar.

Andra organisationer: 5gyres, Waste Free Oceans

Share.

About Author

På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik. Vi skriver om de bästa nyheterna inom klimat, miljö och hållbar utveckling

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.