Klimatpolitik – 100 miljoner satsas på miljöteknik i vårbudgeten

0

Satsningar på miljöteknik i vårbudgeten 2019.

Enligt Centerpartiet har partiet drivit igenom en satsning på 100 miljoner kronor på forskning och investeringar i minusutsläpp. Det vill säga miljöteknik som inte bara syftar till att minska utsläppen – utan också ta bort utsläpp av växthusgaser från atmosfären.

– Vi vill få fart på nästa generations miljöteknik även här i Sverige. Centerpartiet har därför drivit igenom en satsning på 100 miljoner kronor för att etablera nästa generations miljöteknik i Sverige och få till minusutsläpp.

Annie Lööf

Detta kommer innebära att vi kan påbörja en resa för att skapa bra förutsättningar för testanläggningar och forskning kring minusutsläpp uttalar sig Annie Lööf i en pressrelase. Centerpartiet vill satsa på att lagra koldioxid som kommer från förnybara källor och därför redan är en del av kretsloppet, på så sätt kan vi inte bara minska utsläppen, vi kan ta bort dem från atmosfären, säger Annie Lööf.

Pengarna kan komma att användas till åtgärder som bidrar till negativa utsläpp av växthusgaser, såsom forskning, utveckling, test, demonstration och investeringar.

Share.

About Author

Nyheter inom klimat, miljö och hållbar utveckling: På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik.

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share via
Copy link