Kina investerar i grön teknik

0

Kinas ekonomiska makt har vuxit rasande fart. De är världens största utsläppare av växthusgaser och är stor konsument av fossila bränslen vilket behövts för den snabba industrialisering.

Varför har Kina börjat investera miljarder dollar i grön teknik?

Landets infrastruktur har expanderat för att hänga med den ekonomiska tillväxten och det finns många större och grandiösa miljöprojekt. Kina investerar mer varje år på vind-, vattenkraft och solenergi än något annat land på jorden.

Världens största flytande solkraftverk

Det planeras många större projekt och nyligen lanserade de världens största flytande solkraftverk. Flytande över en översvämmad kol-gruva ligger anläggningen i staden Huainan, i östra Anhui-provinsen i Kina. Solkraftverket har en kapacitet på 40 megawatt (MW), tillräckligt för att driva en liten stad.

Den största flytande solcellspaneler var tidigare en 6.3MW anläggning som låg i Storbritannien. Den kommer att överskuggas av en fabrik i Japan som lanseras 2018 och kommer att producera 13.7MW – fortfarande långt bakom Kinas nya anläggning.

Share.

About Author

På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik. Vi skriver om de bästa nyheterna inom klimat, miljö och hållbar utveckling

Comments are closed.

Share via