Insekterna dör – ny larmrapport

0

Insektsdöden i Europa – det behövs ett bättre skydd för pollinatörer

Nu har det släppts en ny larmrapport att insekterna dör vilket bekräftar larmrapporten från Tyskland som släpptes för några månader sedan. Enligt den nya rapporten är en insektsapokalyps över oss. Det är den första globala vetenskapliga översynen av insektspopulationens nedgång.

Mer än 40 procent av insektsarter krymper globalt och en tredjedel av arterna är utrotningshotade, enligt studien, som analyserade 73 historiska rapporter om insektspopulationens nedgång.

Den totala massan av insekter sjunker med 2,5 procent per år enligt författarna. Om nedgången fortsätter i denna takt kan insekter utplånas från jordens yta inom ett århundrade.

Men samtidig finns det kritik kring rapporten att datan inte är fullständig eftersom man tidigare inte på samma strukturerade gjort mätningar så det finns begränsad historisk data att utgå från.

Share.

About Author

På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik. Vi skriver om de bästa nyheterna inom klimat, miljö och hållbar utveckling

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share via
0 Shares