Green New Deal – Vad menas med Green New Deal?

0

Vad handlar Green New Deal om? De progressiva delarna av det demokratiska partiet i USA har lanserat Green New Deal för att ta itu med klimat förändringar och ekonomisk ojämlikheten i amerika. Det är kongressledamoten Alexandria Ocasio-Cortez och senator Ed Markey som ligger bakom förslaget.

Green New Deal handlar om att öka effektiviteten och hållbarheten inom den nationella infrastrukturen och privata företag och skapa ”miljontals” nya arbetstillfällen.

Green New Deal är ett progressivt och svepande manifest som kommer kosta biljoner dollar, expansiva nya skatter och federala program. Man vill nå målet att USA är koldioxidneutralt 2030.

Ladda ner hela programmet

Mäktiga lobbyorganisationer, inte minst inom oljesektorn och kolsektorn, kommer inte stödja den här typen av politiska förslag. Programmet har fått många politiska fiender inte bara hos republikanerna men även hos tunga traditionella demokrater som Nancy Pelosi som kallade förslaget en ”grön dröm”och Dianne Feinstein.

Share.

About Author

På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik. Vi skriver om de bästa nyheterna inom klimat, miljö och hållbar utveckling

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Share via
0 Shares