Digitala lantbruk – ökar avkastningen på lantbruken

0

Digitala lantbruk är en ny industri som accelererat snabbt och allt fler bönder upplever värdet som datadrivna digitala verktyg kan medföra till deras verksamhet.

Ett företag som ligger långt framme är Climate Corporation. Tekniken bakom företaget är Climate FieldView som är en digital plattform som utnyttjar data från marken, fält, klimat och atmosfär för att hjälpa jordbrukarna att bättre förstå fältet variabilitet och anpassa sina jordbruksmetoder och därmed få ut mesta möjliga avkastning från varje hektar. Det finns en enorm möjlighet för jordbrukare att maximera deras potentiella avkastning genom att anpassa sina metoder till fältets variabilitet.

  • Frön & plantering produktval – att placera rätt fröet på rätt plats är avgörande för att uppnå optimal avkastning. Genom insamling och analys av miljontals går det att få fram de mest idealiska frö produkterna på åkrarna.
  • Näring och fertiliet
  • Sjukdomar för att identifiera och förutsäga vilka sjukdomar som kan dyka upp

Plattformen är stor i USA och har börjat att exporteras till Brasilien och Kanada.

Mer info: climate.com

Share.

About Author

På klimatinnovationer skriver jag om klimatnyheter och spännande projekt inom miljösektorn både nationellt och globalt. Vad händer inom hållbarhetsområdet, sustainability och med grön teknik. Vi skriver om de bästa nyheterna inom klimat, miljö och hållbar utveckling

Comments are closed.